Picarm Logo

Citimet e çastit, editimet e shpejta: Platforma e parë e lehtë për t'u përdorur në botë për redaktimin fotografik po nis së shpejti

Si të shtoni një efekt hije në Photoshop

Shtimi i një efekti hije në Photoshop është si të shtosh qershinë në një sundae të shijshme. Kjo prekje subtile mund ta ngrejë dizajnin ose imazhin tuaj nga e zakonshme në të jashtëzakonshme, duke i dhënë asaj thellësi dhe dimension me vetëm disa klikime. Si dikush që ka kaluar orë të panumërta bricjap me Photoshop ndër vite, kam arritur të vlerësoj fuqinë e këtij mjeti të larmishëm, dhe jam i emocionuar të ndaj njohuritë e mia me ju. Në këtë artikull, ne do të zhytemi thellë në hijet e hedhjes – duke eksploruar se si t’i krijojmë ato duke përdorur stilet e shtresës, duke rregulluar parametrat e tyre për rezultate optimale dhe duke eksperimentuar me teknika të avancuara si furçat e personalizuara dhe kombinimi i efekteve. Pavarësisht nëse jeni pro me përvojë ose thjesht duke filluar në Photoshop, këto këshilla do t’ju ndihmojnë të futni dizajnet tuaja me një flair novator që i dallon ato.

Duke filluar me hijet e hedhjes në Photoshop

Zhytja në teknikat e hijes së hedhjes në Photoshop mund të ngrejë lart dizajnet tuaja. Të fillosh me një hije të rënë në Photoshop është një udhëtim emocionues. Ju do të mësoni se si të shtoni një efekt hije drop që sjell në jetë veprat tuaja të artit. Përdorimi i stileve të shtresës për të krijuar një hije drop shton thellësinë dhe dimensionin dhe ju lejon të redaktoni dhe rregulloni parametrat për pamjen perfekte. Me këto teknika reaguese për hedhjen e hijes në Photoshop në majë të gishtave, ju mund të ndryshoni ngjyrën e efektit tuaj të hijes së hedhjes dhe madje të krijoni një efekt hije realist me furçat e personalizuara. Në këtë tutorial të detajuar dhe kreativ, do të ndaj njohuritë e mia mbi përdorimin e shtresave në Photoshop për të hartuar dizajne angazhuese që nxisin risi brenda audiencës sonë. Ndërsa eksplorojmë botën e hijeve së bashku, do të zbulojmë mënyra të reja për ta bërë punën tonë të dallohet. Pra, bashkohuni me mua ndërsa zhytemi në këtë botë të bukur të dritës dhe errësirës, duke zotëruar artin e krijimit të pamjeve mahnitëse që thyejnë kufijtë përmes përdorimeve imagjinare të hijeve në dizajnet tona. hija e hedhjes

Tutorial hap pas hapi për mënyrën e shtimit të një efekti hije drop

Mund të habiteni kur mësoni se rreth 90% e profesionistëve kreativë përdorin Adobe Photoshop, kështu që le të eksplorojmë se si mund të përmirësoni imazhet tuaja me një teknikë popullore. Shtimi i një efekti hije drop në Photoshop mund t’i bëjë dizajnet tuaja më dinamike dhe të krijojë thellësi duke ndihmuar objektet të duken sikur po lundrojnë mbi sfond. Në këtë tutorial hap pas hapi, do t’ju udhëzoj përmes krijimit të një efekti hije drop në Photoshop. Kjo mbulon gjithçka, që nga fillimi deri te rregullimi i rregullimeve për rezultate optimale. Për të filluar, hapni imazhin ose dizajnin ku do të dëshironit të shtonit një efekt hije drop në Photoshop. Pasi të hapet, sigurohuni që shtresa që përmban objektin në të cilin dëshironi të zbatoni efektin është përzgjedhur. Pastaj, kliko mbi shtresën - shtresë style - drop shadow. Kjo do të sjellë kutinë e dialogut të stilit të shtresës ku ju mund të redaktoni dhe rregulloni aspekte të ndryshme të hijes suaj të rënies, të tilla si opacité, distanca, përhapja, madhësia, e madje edhe ndryshimi i ngjyrës së hijes. Duke përdorur këto opsione në mënyrë kreative dhe duke ndjekur me kujdes këtë tutorial gjithëpërfshirës Photoshop, së shpejti do të jeni në gjendje të përdorni një efekt hije drop për çdo projekt apo nevojë për dizajn.

Duke përdorur stilet e shtresës për të krijuar një hije të rënë

Tani që jeni të njohur me hijet e hedhjes le të eksplorojmë se si të përdorim stilet e shtresës në Photoshop për të krijuar këtë efekt me lehtësi dhe saktësi. Stilet e shtresës janë një mjet i fuqishëm në Adobe Photoshop që ju lejon të zbatoni efekte të ndryshme si stroke, bevel dhe emboss, pattern overlay, dhe drop shadows. Duke përdorur stilet e shtresës pa krijuar manualisht formën e hijes, ju mund të krijoni lehtësisht një hije për çdo objekt apo tekst në kanavacën tuaj. Kjo metodë gjithashtu siguron më shumë kontroll mbi pamjen e hijes duke ju lejuar të personalizoni vetitë e saj nëpërmjet kutisë së dialogut Layer Style. Për të filluar me shtimin e hijeve të hedhjes duke përdorur stilet e shtresës në Photoshop, ndiqni këto hapa:

 • Hapni projektin tuaj të redaktimit të fotografive ose krijoni një të ri.
 • Zgjidh shtresën që përmban objektin ose tekstin që dëshiron të shtosh një hije rënieje.
 • Click on layer in the top menu bar, then choose layer styles and select drop shadow from the dropdown list.
 • Në kutinë e dialogut të stilit të shtresës që shfaqet, rregulloni rregullimet si opacité (transparenca e hijes suaj), këndin (drejtimin nga i cili duket se hidhet drita), distancën (sa larg objektit apo tekstit tuaj), përhapeni (sa zonë mbulon) dhe madhësinë (sa e turbullt apo e mprehtë është ajo).
 • Pasi të jeni të kënaqur me rregullimet tuaja, kliko OK për t’i aplikuar ato. Ja një listë e shpejtë e pikëve të plumbave të asaj që mbuluam:
 • Duke përdorur stilet e shtresës në Adobe Photoshop.
 • Aplikimi i efekteve të ndryshme si goditje dhe mbivendosje modelesh.
 • Krijimi i hijeve të sakta të hedhjes duke përdorur kutinë e dialogut të stilit të shtresës.
 • Customizing properties like opacity, angle, distance, etc., for better control over a blending mode.
 • Kurseni kohë duke aplikuar këto ndryshime direkt brenda panelit të shtresave. Eksperimentimi me kombinime të ndryshme të rregullimeve do t’ju japë mundësi të ndryshme krijuese kur inkorporoni këtë teknikë në projektet tuaja të redaktimit të fotografive. Mos kini frikë të luani rreth e rrotull derisa të arrini efektin e duhur të hijes së rënies për dizajnin tuaj.

Redaktoni dhe rregulloni drop shadow settings

Pasi të keni mësuar se si të shtoni një efekt hije drop në Photoshop, ju duhet të familjarizoheni me opsionet e disponueshme për të redaktuar drop shadow settings. Në këtë seksion, ju do të eksploroni se si modifikimi i ambienteve të ndryshme mund të përmirësojë pamjen e hijeve tuaja të hedhjes, duke u dhënë atyre prekjen e përsosur për dizajnet tuaja. Në këtë mënyrë, ju do të jeni në gjendje të krijoni efekte më realiste dhe vizualisht tërheqëse që përzihen në mënyrë transparente në dizajnin tuaj të përgjithshëm. Rregullimi i faktorëve të tillë si opacité, distanca, madhësia, këndi dhe përhapja mund të bëjnë të gjithë ndryshimin në arritjen e pamjes së dëshiruar të hijes. Për të rregulluar këto rregullime, kliko dyfish ikonën e stileve të shtresës pranë shtresës tënde që përmban efektin hije të rënies. Kjo do të hapë një kuti dialogu ku ju mund të modifikoni aspekte specifike të hijes suaj. Filloni të eksperimentoni me opacité. Rritja ose ulja e saj do ta bëjë hijen tuaj pak a shumë transparente, në varësi të asaj që i përshtatet më së miri dizajnit tuaj. Pastaj, provoni të ndryshoni si distancën ashtu edhe madhësinë për të gjetur një ekuilibër ideal midis asaj se sa larg objektit duket dhe sa të buta apo të mprehta janë skajet e tij. Ju gjithashtu mund të ndryshoni këndin në të cilin drita godet objektin tuaj duke rrotulluar dialin rrethor që rrethon këtë opsion brenda menusë së stileve të shtresës. Kjo mund të krijojë një efekt më natyral bazuar në vendin ku burojnë burimet e dritës brenda përbërjes suaj. Mos harro ngjyrën! Ju nuk jeni të kufizuar në hijet e zeza. Klikimi në swatch-in e ngjyrave përveç modes blend sjell deri në mjetin e picker-it të ngjyrave të Photoshop, i cili ju lejon të zgjidhni pothuajse çdo hue të imagjinuar. Mos harroni se nuancat më subtile në përgjithësi funksionojnë më mirë kur krijoni hije realiste në vend të kontrasteve të guximshme kundër ngjyrave të sfondit tashmë në imazhin tuaj. krijo hijet e hedhjes

Ndrysho ngjyrën e efektit tënd të hijes së rënies

Ndryshimi i ngjyrës së hijes suaj mund të sjellë një dimension krejt të ri në dizajnin tuaj, duke ju lejuar të eksperimentoni me kombinime të ndryshme ngjyrash dhe të krijoni efekte vizuale unike. Kjo është çuditërisht e lehtë dhe mund të bëhet vetëm në disa hapa të thjeshtë. Së pari, sigurohuni që tashmë keni aplikuar një hije drop në shtresën në projektin tuaj Photoshop që dëshironi ta modifikoni. Më pas, kliko dyfish mbi ikonën fx pranë thumbnail-it të shtresës në panelin e shtresave, i cili do të hapë kutinë e dialogut të stilit të shtresës që përmban të gjitha parametrat e hijes suaj. Për të ndryshuar ngjyrën e efektit tuaj të hijes së hedhjes, lokalizoni seksionin hije brenda kësaj kutie dialogu dhe kliko mbi të për të zgjeruar opsionet e saj. Këtu, ju do të gjeni një opsion për ngjyrën, shoqëruar nga një katror me ngjyra që përfaqëson ngjyrën aktuale të hijes suaj të rënies. Kliko në këtë katror për të hapur një dritare tjetër të quajtur picker ngjyrash ku mund të rregullosh ngjyrën e hijes sipas dëshirës. Nëse jeni duke punuar me shtresa të shumta ose keni nevojë për më shumë liri gjatë zgjedhjes së ngjyrave, konsideroni krijimin e një shtrese të re transparente sfondi sipër ose poshtë çdo shtrese ekzistuese dhe pastaj duke aplikuar efektin tuaj të ri hije drop mbi të nga atje duke përdorur modalitete të ndryshme blend të disponueshme nëpërmjet opsioneve të menusë dropdown brenda rregullimeve të seksionit hije të panelit të stilit të shtresës. Kjo lejon mundësi edhe më të mëdha të personalizimit duke ruajtur organizimin e skedarëve të imazheve të pastra gjatë gjithë redaktimit.

Teknikat responsive për hijet e hedhjes në Photoshop

Do të habiteni se si teknikat reaguese mund të transformojnë dizajnet tuaja, duke u dhënë atyre thellësi dhe dinamizëm si kurrë më parë. Çelësi për të zotëruar hijen e hedhjes duke kombinuar efektet për rezultate mahnitëse është të kuptosh këshillat e avancuara për përdorimin e hijes së hedhjes për tekst dhe forma. Një aspekt thelbësor i krijimit të një efekti reaktiv të hijes së rënies është ta zbusni atë sipas vendosjes dhe distancës nga burimi i dritës në përbërjen tuaj. Kjo mund të arrihet duke rregulluar opacitén, madhësinë dhe këndin e hijes së hedhjes për t’u përshtatur me ndriçimin e përgjithshëm në veprat tuaja të artit. Kjo do të krijojë një objekt më realist dhe vizualisht tërheqës për projektet tuaja të dizajnit grafik. Zgjidhja e problemeve të zakonshme me një hije të rënë në Photoshop mund të duket frikësuese, por të dish të përdorësh një rënie në mënyrë efektive do të rrisë aftësitë e tua të dizajnit grafik. Një çështje tipike me të cilën përballen dizajnerët është arritja e konsistencës kur aplikojnë hije të shumta në objekte të ndryshme brenda një projekti. Për të siguruar uniformitetin në të gjitha elementet, përdorni rregullime të qëndrueshme për çdo objekt, ndërsa shqyrtoni pozicionin e tyre relativ me njëri-tjetrin dhe burimin e dritës. Duke marrë parasysh këta faktorë, ju do të krijoni dizajne grafike harmonike me hije të punuara bukur të hedhjes që rrisin joshjen vizuale dhe rrisin profesionalizmin. efekti hije

Këshilla të avancuara për kur përdorni një hije drop për tekst dhe forma

Është koha për të eksploruar teknikat e avancuara të hijes së hedhjes për tekstin dhe format për t’i çuar krijimet tuaja në një nivel. Një çelës për të krijuar hije të ndjeshme të hedhjes është të kuptosh se si parametrat e filtrit ndikojnë në pamjen e dizajnit tuaj. Kompensimi përcakton se sa larg shfaqet hija nga objekti, dhe mjegulla ndikon në mprehtësinë e tij. Për të aplikuar rregullime, zgjidhni shtresën ose formën tuaj të dëshiruar në Photoshop, dhe navigoni në shtresë - shtresë style - drop shadow (ose double click on the layer). Një panel do të shfaqet aty ku mund të modifikoni rregullimet. Eksperimentoni me modalitetet e përzierjes si shumëzohen ose mbivendosen për efekte të ndryshme hije. Përdorni efektet hover kur projektoni ndërfaqe web duke krijuar dy shtresa të veçanta - një për gjendjen normale të një elementi (p.sh., një buton) dhe një tjetër për gjendjen e tij hover me një efekt të përmirësuar të hijes së rënies. Përdoruesit do të shohin një tranzicion të qetë midis shteteve, duke shtuar thellësi në dizajnet tuaja. Veçoria slider e Photoshop brenda panelit të hijes së hedhjes është e paçmueshme kur punon me elemente interaktive. Rregulloni rrëshqitësit si këndi ose distanca për feedback-un në kohë reale se si ndryshimet ndikojnë në përbërjen tuaj. Të armatosur me këto këshilla të avancuara, bëhuni gati të befasoni dhe të kënaqni audiencën në të gjitha pajisjet.

Krijo një efekt hije realist me furçat e personalizuara

Gati për të amplifikuar lojën tuaj hije edhe më tej? Le të eksplorojmë krijimin e hijeve realiste duke përdorur furça të personalizuara. Kjo metodë lejon një kontroll dhe personnalizim më të madh të hijes, duke e bërë atë perfekte kur keni nevojë për diçka shtesë për të bërë që projekti juaj Photoshop të dallohet. Furçat e personalizuara mund të ndihmojnë në arritjen e këtij efekti hovering dhe të hedhin një hije me më shumë saktësi se filtri standard i hijes së hedhjes. Ja tre këshilla thelbësore për të niveluar aftësitë tuaja në krijimin e efekteve realiste të hijes me furçat e personalizuara.

 • Ju lutemi kushtojini vëmendje buzës së elementit - ndërveprimi midis objektit dhe hijes së tij të hedhur është vendimtar. Për të krijuar një iluzion bindës të thellësisë, përdorni një furçë të butë të rrumbullakët rreth skajeve ku objekti takohet me hijen e hedhjes ose rritni gradualisht ngurtësinë ndërsa largoheni.
 • Eksperimentoni me rregullime të ndryshme të brushës - kur aplikoni hijet e hedhjes, mos kini frikë të luani rreth e rrotull me opacité, rrjedhje, kënd, dhe rregullime të tjera të brushës në Photoshop. Rregullimi i këtyre parametrave do t’ju japë kontroll të plotë mbi mënyrën se si drita ndërvepron me lëndën tuaj dhe do të krijojë atë efekt të përsosur hovering.
 • Shtoni hijet brenda subjektit tuaj - për një prekje shtesë të realizmit, konsideroni shtimin e hijeve subtile brenda disa zonave të objektit tuaj. Kjo krijon një përshtypje se shtresa juaj Photoshop është duke qëndruar pezull mbi sfondin e saj dhe ka thellësi brenda vetes. Mos harroni se praktika e bën të përsosur, kështu që mos hezitoni të eksperimentoni dhe të provoni teknika të reja derisa të gjeni atë që funksionon më mirë për ju. Me durim dhe këmbëngulje, së shpejti do të zotëroni aplikimin e efektit drop shadow në Photoshop duke përdorur furça të personalizuara.

Përsosja e hijeve të rënies dhe kombinimi i efekteve për rezultate mahnitëse

Imagjinoni nofullën që lëshon pamje që mund të krijoni duke kombinuar teknika të ndryshme të hijes së hedhjes për rezultate mahnitëse. Duke shtresëzuar efekte të ndryshme të hijes së rënies, duke rregulluar opacité e hijes dhe duke përdorur mjetet e fuqishme të Photoshop-it si shumëzohen dhe pendët, ju do të jeni në gjendje të sillni në jetë dizajnet tuaja në asnjë moment. Kur bëhet siç duhet, një hije e vendosur mirë mund ta bëjë subjektin tuaj të dallohet nga sfondi, ndërsa jep një përshtypje të thellësisë dhe dimensionalitetit. Çelësi është të shqyrtojmë se si çdo element ndërvepron me njëri-tjetrin. Pyet veten, nga vjen burimi i dritës? Si do të ndikonte kjo në vendosjen dhe intensitetin e hijeve? Shtoni një hije primare të hedhjes në shtresën Photoshop të subjektit tuaj kryesor për të arritur rezultate mahnitëse. Luaj me rregullime të tilla si distanca, madhësia dhe këndi derisa të gjesh atë që duket më e natyrshme për atë imazh specifik. Pastaj duplikoni këtë shtresë, por ndryshoni mënyrën e përzierjes së hijes së re të hedhjes për t’u shumuar. Kjo do t’i shtojë pak pasuri dhe thellësi hijes suaj origjinale pa e bërë atë të duket shumë e rëndë ose jorealiste. Më pas, shtojini të dyja hijet një teh me pupla subtile, në mënyrë që ato të përzihen në mënyrë transparente në rrethinat e tyre. Kjo zbut çdo vijë apo kënd të ashpër që përndryshe mund të shpërqendrojë nga estetika e përgjithshme e dizajnit tuaj. Mos harroni, kombinimi i efekteve në mënyrë efektive kërkon praktikë. Por pasi t’i keni zotëruar këto teknika në Photoshop, nuk ka kufi për atë që mund të krijoni, kështu që mos kini frikë të shtyni kufijtë dhe të eksploroni mundësi të reja krijuese. editimi i fotografive

Dépanzimi i çështjeve të zakonshme me hijet e hedhjes në Photoshop

Ndërsa mjeshtëria e teknikave të hijes së hedhjes mund të çojë në rezultate mahnitëse, nuk është e rrallë të hasësh disa hiccups. Pra, le të trajtojmë disa çështje të përbashkëta dhe zgjidhjet e tyre. Një problem me të cilin mund të përballeni është hija e hedhjes që nuk përzihet mirë me projektin tuaj, duke e bërë atë të duket e panatyrshme ose jashtë vendit. Për të rregulluar këtë çështje, përpiquni të rregulloni opacité e hijes suaj të hedhjes për ta bërë atë më subtile ose për të ndryshuar llojin e shtresës Photoshop për të ndihmuar në dhënien e një efekti më të butë. Një çështje tjetër që mund të hasni është mospërputhjet në atë se si elementë të ndryshëm në projektin tuaj hedhin hije. Ja tre hapa për t’u siguruar që hijet të përputhen të gjitha.

 1. Kushtojini vëmendje këndit dhe distancës nga e cila drita duket se po godet skenën tuaj pasi kjo do të ndikojë aty ku fillon maja e hijes në çdo element.
 2. Sigurohuni që skajet e hijeve tuaja të kenë një nivel të qëndrueshëm butësie ose ngurtësie. Kjo mund të rregullohet duke përdorur opsionet e stileve të shtresës së Photoshop.
 3. Sigurohuni që çdo objekt poshtë të tjerëve të marrë rasimin e duhur. Nëse një objekt hedh një hije, por nuk po merr një nga një objekt tjetër sipër tij, rregulloni stilin e tij të shtresës në përputhje me këtë. Duke trajtuar këto çështje të zakonshme dhe detajet e akordimit të hollë si drejtimi i dritës dhe cilësia e buzëve, ju do të krijoni një përshtypje se çdo shtresë brenda projektit tuaj është hovering dhe hedh hije realiste mbi ata që janë nën to. Rezultati? Një dizajn koheziv me thellësi dhe dimension që kap vërtet imagjinatën e shikuesve.

Summary

Në fund, përsosja e efektit të hijes së hedhjes në Photoshop është si të kesh shkopin e një magjistari në majë të gishtave. Me vetëm disa klikime dhe rregullime, ju mund t’i transformoni imazhet e sheshta në kryevepra vizualisht goditëse që dalin nga ekrani. Tani që i kam përmirësuar aftësitë e mia në krijimin e hijeve realiste dhe shtimin e thellësisë së tekstit dhe formave, nuk ka asnjë ndalesë. Unë mund të bëj dizajne tërheqëse dhe ta lë krijimtarinë time të egërsohet. Po i shtyj kufijtë e asaj që është e mundur me këtë mjet të fuqishëm.

Hidhi hijet në Photoshop FAQ

Çfarë është një hije e rënë?

Një hije e hedhjes është një efekt vizual i shtuar në një imazh ose tekst për të krijuar iluzionin se objekti është duke qëndruar pezull dhe duke hedhur një hije në sipërfaqen poshtë tij.

Si të përdor një hije drop në Photoshop?

Për të përdorur një hije drop në Photoshop, zgjidhni shtresën për të shtuar hijen. Pastaj, shkoni në menunë e stileve të shtresës dhe zgjidhni drop shadow. Ju mund të rregulloni rregullimet e hijes nga atje për ta bërë atë të duket si dëshironi.

A mund të krijoj hijet e hedhjes në Photoshop pa përdorur menunë e stileve të shtresës?

Ju mund të krijoni hije të hedhjes në Photoshop duke përdorur mjetin e furçës për të pikturuar një hije në imazhin ose tekstin tuaj. Megjithatë, kjo metodë mund të mos jetë aq e saktë ose t’ju japë aq shumë kontroll mbi parametrat e hijes.

Si mund ta bëj një hije të bjerë të duket natyrale?

Kushtojini vëmendje ndriçimit në imazhin tuaj për të bërë një hije të rënë të duket natyrale, dhe përpiquni të rikrijoni se si drita do të hidhte natyrshëm një hije. Ju gjithashtu mund të përdorni menunë e stileve të shtresës për të rregulluar opacité dhe këndin e hijes.

Cilat janë disa mënyra për të rregulluar rregullimet e një hijeje të rënë?

Ju mund të rregulloni opacitén, këndin, distancën dhe madhësinë e një hije të hedhjes duke përdorur parametrat në menunë e stileve të shtresës. Gjithashtu, mund ta rregulloni ndriçimin duke rregulluar ngjyrën e hijes ose duke shtuar një gradient.

Cili është vendosja e përhapjes në menunë drop shadow?

Vendosja e përhapjes në menunë drop shadow kontrollon se sa të buta apo të vështira janë skajet e hijes. Një vlerë më e lartë e përhapjes do t’i bëjë skajet e hijes më të përhapura, ndërsa një vlerë më e ulët do t’i bëjë ato më të mprehta.

Si ta bëj një objekt të duket sikur rri pezull duke përdorur një hije të rënë?

Për të bërë një objekt të duket sikur rri pezull dhe hedh një hije në Photoshop, shtoni një hije të hedhjes në objekt dhe rregulloni këndin dhe distancën në mënyrë që hija të duket se po prek sipërfaqen poshtë objektit.

A mund të përdor një hije drop për të bërë një objekt të duket tre-dimensional?

Po, ju mund të përdorni një hije drop për të ndihmuar të jepni përshtypjen se imazhi juaj ekziston në një hapësirë tre-dimensionale. Shtimi i një hije rënieje në një objekt dhe rregullimi i rregullimeve të tij mund të krijojë përshtypjen se një shtresë po lundron sipër ose poshtë një shtrese tjetër.

Si mund të shtoj një hije të rënë në një pjesë specifike të imazhit tim?

Për të shtuar një hije drop në një pjesë specifike të imazhit tuaj, ju mund të krijoni një shtresë të re dhe të përdorni mjetin e furçës për të pikturuar një hije mbi atë shtresë. Pastaj, rregulloni opacité dhe këndin e hijes për ta bërë atë të duket sikur po vjen nga objekti në të cilin dëshironi që ai të shfaqet.

A mund të kombinoj hijet e hedhjes me efekte të tjera, si gradiente apo textures?

Ju mund të përdorni një hije drop dhe efekte të tjera për të krijuar një pamje unike për projektin tuaj Photoshop. Për shembull, mund të përdorësh një hije të rënë dhe një gradient për ta bërë atë të duket sikur një element është i shndritshëm ose një texture dhe një hije rënieje për ta bërë një element të duket më tactile.