Picarm Logo

Citimet e çastit, editimet e shpejta: Platforma e parë e lehtë për t'u përdorur në botë për redaktimin fotografik po nis së shpejti

Këshilla fotografike me kokë për portretin perfekt

Në botën e sotme dixhitale me ritme të shpejta, fuqia e një fotografie magjepsëse me kokë nuk mund të mbivlerësohet. Qoftë duke treguar markën tuaj në rrjetet sociale apo duke bërë atë përshtypje të parë jetësore në arenën profesionale, një goditje me kokë e ekzekutuar mirë mund të hapë dyert dhe të na ndihmojë të dallohemi nga konkurrenca. Si fotografë me përvojë, ne kuptojmë nuancat e kapjes së atij xhirimi perfekt - nga përzgjedhja e lentes ideale dhe rregullimeve të kamerës deri te drejtimi i klientëve përmes poses që nxjerrin në pah veçoritë e tyre më të mira. Në këtë artikull, ne do të ndajmë këshillat tona kryesore për krijimin e goditjeve me kokë që bien në sy që do të lënë një përshtypje të qëndrueshme. Ne do të zhytemi në dallimet midis të shtënave të kokës dhe portreteve, do të diskutojmë zgjedhjen e lentes së duhur për rezultate optimale, dhe do të japim udhëzime ekspertësh mbi parametrat e kamerave dhe teknikat e pozimit. Përveç kësaj, ne do të ofrojmë këshilla për gjetjen dhe punën me një fotograf profesionist kokë shot që kupton vizionin tuaj unik. Pavarësisht nëse jeni një fotograf aspirant që kërkon të përmirësojë aftësitë tuaja ose thjesht duke kërkuar frymëzim për karrierën tuaj duke rritur fotografinë e profilit, lexoni më tej për të eksploruar artin e kapjes së goditjeve mahnitëse të kokës të infusuara me risi dhe personalitet. goditje e madhe koke

Top tips for success with head shot photography

Gati për t’u bërë mjeshtër në fotografinë me kokë? Ja disa këshilla të larta për suksesin që do t’ju bëjnë të grisni si një pro në asnjë moment. Mastering head shot photography ka të bëjë me kuptimin e themeleve dhe mësimin e vazhdueshëm të teknikave të reja. Goditjet profesionale të kokës janë thelbësore për profilet e LinkedIn, faqet e internetit të biznesit dhe portofolet e aktorëve. Çdo fotograf i qëlluar me kokë duhet të dallohet duke ofruar rezultate unike dhe me cilësi të lartë. Ne kemi përpiluar një listë të këshillave të fotografisë së shkrepur me kokë për t’ju ndihmuar të rritni aftësitë tuaja gjatë çdo seance të qëlluar me kokë. Shqyrtoni pozën, teknikat e ndriçimit, parametrat e kamerave dhe më shumë. Si ekspertë të fotografisë së portretit, ne e dimë rëndësinë e inovacionit kur kapim imazhe mahnitëse profesionale. Një mënyrë për t’i mbajtur seancat tuaja të freskëta është duke eksperimentuar rregullisht me poza të ndryshme. Inkurajoji subjektet e tua që të ndihen rehat duke u shprehur duke ruajtur profesionalizmin. Përsosja e teknikave të ndryshme të ndriçimit mund të bëjë të gjithë ndryshimin midis një fotoje mesatare dhe një fotoje të jashtëzakonshme. Provoni të përdorni burime natyrore drite ose të investoni në pajisje studio cilësore që ju lejojnë të keni kontroll të plotë mbi hijet dhe pikat kryesore në fytyrën e subjektit tuaj. Mos harroni për parametrat e kamerës – gjithmonë xhironi në formatIN RAW për fleksibilitet maksimal të redaktimit më vonë, dhe konsideroni përdorimin e mode manuale në mënyrë që të mund të rregulloni ekspozimin tuaj. Duke zbatuar këto këshilla në qasjen tuaj drejt kapjes së imazheve profesionale të denja të LinkedIn, ju do të jeni mirë në rrugën tuaj për t’u bërë një fotograf i kërkuar me kokë në asnjë kohë.

Dallimet midis një goditje koke dhe një portreti

Të kuptuarit e dallimeve subtile midis një goditje koke dhe një portreti mund të ndihmojë në përcaktimin se cila qasje paraqet më së miri cilësitë tuaja unike. Një goditje koke zakonisht përdoret për qëllime profesionale, të tilla si në kartat e biznesit, faqet e internetit ose profilet e mediave sociale. Fokusi i një goditjeje me kokë është vetëm në fytyrën e individit, duke kapur shprehjen dhe personalitetin e tyre në një mënyrë që komunikon profesionalizmin dhe besimin. Këshillat e fotografisë me kokë shpesh theksojnë rëndësinë e ndriçimit, këndeve dhe sfondeve të thjeshta për të krijuar një imazh që e dallon subjektin nga të tjerët në industrinë e tyre. Nga ana tjetër, një portret ka të bëjë më shumë me kapjen e thelbit të një individi dhe tregimin e një historie nëpërmjet elementeve vizuale. Portretet sigurojnë më shumë liri krijuese se sa goditjet me kokë. Ato mund të përfshijnë poza ose shprehje të ndryshme, të shtëna të plota të trupit ose close ups, dhe sfonde dhe props të ndryshme për të shtuar kontekstin ose thellësinë në fotografi. Kur krahasoni dallimin midis një goditjeje me kokë dhe një portreti, është thelbësore të konsideroni qëllimin tuaj përfundimtar. Investimi në fotografinë me kokë të cilësisë së lartë është jetësor nëse keni nevojë për një imazh profesional në kërkim për rrjetëzim apo qëllime promocionale. Megjithatë, nëse doni të shfaqni më shumë personalitetin apo kreativitetin tuaj, ndoshta për markimin personal, atëherë eksplorimi i stileve të ndryshme të portreteve mund të jetë më i përshtatshëm për ju. fotografi me kokë

Zgjedhja e lentes së saktë për fotografinë e shkrepur me kokë

Në botën e fotografisë me kokë të xhiruar, shmangia e lënies së morisë së zgjedhjes së lentes të lë të hutuar është vendimtare. Në vend të kësaj, mësoni se si të zgjidhni lenten e duhur që do t’i bëjë goditjet e kokës të shkëlqejnë dhe të kapin me të vërtetë thelbin tuaj. Si fotografë profesionistë, hasim në poza, stile dhe ide të panumërta me kokë. Herë pas here, ne gjejmë se zgjedhja e lentes së duhur është një nga këshillat më kritike të fotografisë së shkrepur në kokë për arritjen e një rezultati cilësor. Gjatë përzgjedhjes së një lente për goditjet e kokës, ka katër faktorë kryesorë për t’u marrë në konsideratë:

 • Gjatësia fokale - midis 85mm dhe 135mm është ideale për goditjet e kokës pasi ofron një perspektivë realiste pa shtrembëruar tiparet e fytyrës. Këto lente gjithashtu krijojnë një turbullim tërheqës të sfondit (bokeh) duke e mbajtur subjektin tuaj të mprehtë.
 • Aperture - përdorni lente me hapje të gjera (p.sh., f/1.8 ose më gjerë) për të arritur thellësinë e cekët të efekteve në terren që ndajnë subjektin tuaj nga sfondi i tyre.
 • Stabilizimi i imazhit - edhe pse nuk është thelbësor, stabilizimi i imazhit mund të jetë i dobishëm kur qëlloni me dorë në situata me dritë të ulët ose nëse jeni të prirur për dridhje të kamerës.
 • Budget - së fundi, vendosni një buxhet para se të bëni pazar për një lente. Investimi në xham cilësor ia vlen gjithmonë. Lentet më të mira prodhojnë imazhe më të mira. Stilet e ndryshme të gjuajtjes së kokës mund të kërkojnë lloje të ndryshme lentesh dhe sistemesh pajisjesh bazuar në preferencat individuale ose kërkesat unike (p.sh., portretet e mjedisit kundrejt studios), vetëm eksperimentoni me opsione të shumta sapo të gjeni atë që funksionon më mirë për ju. Mos harro se praktika e bën të përsosur. Rafinimi i vazhdueshëm i aftësive tuaja si fotograf dhe ekspert në zgjedhjen e lentes së duhur do të çojë përfundimisht në rezultate mahnitëse në të gjitha aspektet e punës suaj.

Parametrat e kamerës për rezultatet profesionale dhe fotografitë me kokë të cilësisë së lartë

Ju keni marrë lente tuaj ideale zgjedhur, dhe tani është koha për t’u fokusuar në parametrat e kamerës që do të dorëzojnë ato cilësi të lartë, profesionale të shtënat e kokës që ju jeni duke synuar për. Një nga këshillat më thelbësore të fotografisë që mund t’ju japim është të gjeni ekuilibrin e përsosur midis apertures, shpejtësisë së shutterit dhe ISO. Për fotografinë me kokë, një hapje më e gjerë (numri f më i ulët) preferohet zakonisht pasi krijon një thellësi të cekët të fushës, e cila ndihmon në ndarjen e subjektit tuaj nga sfondi. Kjo e bën subjektin tuaj të dallohet dhe shton një prekje artistike në imazh. Filloni me një hapje rreth f/2.8 ose f/4 dhe përshtatuni në përputhje me bazën e thellësisë suaj të dëshiruar të fushës dhe instalimit të ndriçimit. Kur kemi të bëjmë me dritën natyrore ose me ndonjë burim tjetër drite, shpejtësia e obturimit është vendimtare në arritjen e një fotografie me kokë të cilësisë së lartë. Një shpejtësi më e shpejtë e obturimit do të ngrijë lëvizjen më mirë nëse keni një subjekt aktiv. Megjithatë, ajo mund të kërkojë rritjen e ISO për të ruajtur ekspozimin e duhur. Ne rekomandojmë duke filluar me një shpejtësi shutter prej 1/200th në sekondë dhe duke u përshtatur sipas kushteve të ndriçimit të mjedisit. Mos harroni se setet e vazhdueshme të ndriçimit shpesh janë më pak të fuqishme se strobes, prandaj përdorimi i tyre mund të kërkojë shpejtësi më të ngadalshme të obturimit ose vlera më të larta ISO për të kompensuar prodhimin e tyre më të ulët. Eksperimentimi me këto rregullime të kamerës do të ofrojë përvojë të çmuar dhe do t’ju ndihmojë vazhdimisht të arrini rezultate profesionale në përpjekjet tuaja të fotografisë së shkrepur në kokë, pavarësisht nga kushtet e ndriçimit dhe veçoritë e subjektit. Ndërsa vazhdoni të ushtroni dhe të rafinoni aftësitë tuaja, do të kuptoni më mirë se si të manipuloni shpejtësinë e obturimit, ISO, dhe ambiente të tjera të kamerës për të prodhuar goditje mahnitëse me kokë që kapin thelbin e subjektit tuaj dhe bëjnë një përshtypje të qëndrueshme.

Posing tips from professional head shot photographers

Tani që kemi mbuluar parametrat e kamerave, le të flasim se si t’i bëni subjektet tuaja të duken më të mirat e tyre absolute me këshilla ekspertësh për të pozuar. Pozimi për një goditje të madhe koke është vendimtar në kapjen e të shtënave profesionale të kokës së biznesit që do ta bëjnë subjektin tuaj të ndihet rehat para kamerës dhe t’i ndihmojë ata të dallohen. Si fotografë profesionistë të qëlluar me kokë, ne e dimë se fotografia e mirë e shkrepur me kokë mbështetet në komunikimin efektiv midis jush dhe subjektit tuaj për t’u siguruar që ata të ndihen rehat dhe të sigurt gjatë gjithë sesionit. Për t’ju ndihmuar të arrini ato të shtëna mahnitëse, ja pesë këshilla nga fotografët profesionistë të qëlluar me kokë:

 • Koka dhe shpatullat - mbajeni të thjeshtë duke u fokusuar në kokën dhe shpatullat e subjektit tuaj. Kjo lejon një përbërje të pastër dhe eliminon shpërqendrimet.
 • Ngjyrat neutrale - inkurajojini klientët tuaj të veshin ngjyra neutrale ndërsa fotografojnë mirë dhe nuk do të tërheqin vëmendjen larg fytyrës së tyre.
 • Duke përdorur dritën natyrore - përdorni dritën natyrore sa herë që është e mundur, pasi ajo siguron ndriçim lajkatues pa hije të ashpra apo kastravec ngjyrash të panatyrshme.
 • Fol me subjektin tënd - bisedo me subjektet e tua gjatë xhirimeve. Kjo i ndihmon ata të qetësohen, duke rezultuar në shprehje më të sinqerta.
 • Qëndrimi i rehatshëm - orientojini ata në një pozicion ku trupi i tyre është pak me kënd drejt kamerës. Kjo krijon një efekt të hollë duke ruajtur profesionalizmin. Ndjekja e këtyre këshillave nga fotografët profesionistë të xhiruar me kokë do të krijojë imazhe që bien në sy për klientët tuaj dhe do të vendoset si një ekspert në këtë treg nike. Kështu që kapeni atë kamerë, gjeni pak dritë të bukur natyrore dhe bëhuni gati për të kapur ato poza perfekte!

Idetë e qëlluara me kokë kur eksplorojnë poza të ndryshme për rezultate unike

A jeni gati të eksploroni një shumëllojshmëri të pozave të gjuajtjes së kokës dhe të krijoni rezultate të jashtëzakonshme për klientët tuaj? Le të hyjmë në të! Si fotograf, të qëndrosh i përditësuar me trendet dhe teknikat më të fundit në fotografinë profesionale është thelbësore. Kjo do ta mbajë punën tuaj të freskët dhe emocionuese, duke u ofruar klientëve paketat më të mira të mundshme të goditjes së kokës. Një mënyrë për ta bërë këtë është duke eksperimentuar me poza të ndryshme të shkrepura në kokë gjatë seancave fotografike. Pavarësisht nëse jeni duke xhiruar goditjet e kokës së korporatës për profilin e dikujt në LinkedIn apo duke kapur personalitetin e një aktori për portofolin e tyre, këto këshilla për marrjen e goditjeve me kokë do t’ju ndihmojnë të arrini rezultate të jashtëzakonshme. Para së gjithash, ndriçimi i mirë është kritik për arritjen e goditjeve me kokë me cilësi të lartë. Sigurohuni që subjekti juaj të jetë i ndriçuar mirë, duke përdorur dritat natyrore ose profesionale të studios, në varësi të efektit të dëshiruar. Pastaj, mendoni të përfshini kënde të ndryshme në sesionin tuaj duke e bërë klientin tuaj të përballet drejt e në drejtim të kamerës ose duke e kthyer trupin e tyre pak në njërën anë. Mos kini frikë të bëheni krijues me props - nëse është e përshtatshme - të tilla si mbajtja e syzeve ose duke luajtur me aksesorët e flokëve. Inkurajoni klientët tuaj të shprehen nëpërmjet shprehjeve të fytyrës dhe gjuhës së trupit. Kjo mund të çojë në rezultate të jashtëzakonshme. Mos harroni, çdo person është i ndryshëm, kështu që përshtatini këto sugjerime duke u bazuar në atë që funksionon më mirë për çdo klient. portret me cilësi të lartë

Si të gjeni dhe të punoni me fotografët e qëlluar me kokë për rezultate profesionale

Gati për të çuar imazhin tuaj profesional në nivelin tjetër duke gjetur dhe punuar me një fotograf të aftë të shkrepjes së kokës? Për të filluar, hulumtoni fotografët vendas që janë të specializuar në goditjet profesionale të kokës. Shikoni portofolet e tyre online, lexoni vlerësimet e klientëve të mëparshëm dhe krahasoni paketat e çmimeve për t’u siguruar që të merrni një goditje koke me cilësi të lartë që i përshtatet buxhetit tuaj. Ndjehuni të lirë për të arritur dhe për të kërkuar referime ose rekomandime nga kolegët apo miqtë që kanë pasur të shtënat e përditësuara të kokës marrë kohët e fundit. Pasi të keni ngushtuar kandidatët potencialë, rezervoni konsultime me ta në mënyrë që të diskutoni për qasjen e tyre ndaj pamjes së ndriçimit, teknikave të pozimit dhe stilit të përgjithshëm. Gjatë konsultimit me një fotograf me kokë, komunikoni qëllimet tuaja për sesionin dhe çdo preferencë specifike që mund të keni. Një fotograf i mirë do të dëgjojë nga afër dhe do të japë input të çmuar bazuar në përvojën e tyre gjatë shqyrtimit të markës suaj. Gjatë rezervimit të sesionit të fotografisë me kokë, shqyrtoni faktorë si koha optimale e ditës për dritën natyrore (nëse është e zbatueshme) dhe vendet potenciale që përputhen me estetikën tuaj të dëshiruar. Së fundi, mos harroni se një goditje e madhe me kokë është një portret që kap jo vetëm pamjen tuaj fizike, por gjithashtu shfaq personalitetin tuaj. Bashkëpunoni me fotografin gjatë gjithë xhirimeve për t’u siguruar që ata të kapin shprehje dhe kënde të ndryshme për rezultatet më të mira.

Arti i kapjes së fotos perfekte të shkrepur me kokë

Është vendimtare të përsosësh artin e kapjes së një fotoje fantastike me kokë, pasi studimet tregojnë se profilet e mediave sociale me foto profesionale marrin deri në 21 herë më shumë pamje se ato pa. Qoftë duke punuar me një fotograf profesionist në një studio fotografike apo duke bërë një goditje të madhe me kokë në shtëpi, ka disa këshilla për të marrë goditjen e përsosur për t’ju bërë të dalloheni dhe të mbani çmimet e fotografisë me kokë të xhiruar brenda buxhetit tuaj. Gjetja e ekuilibrit të duhur midis pajisjeve me cilësi të lartë dhe teknikave të shkathëta është thelbësore për ta arritur këtë.

 1. Zgjidhni lenten e duhur të kamerës - investoni në një lente me cilësi të lartë të përshtatshme për fotografinë e portretit, të tilla si lentet kryesore që variojnë nga gjatësia fokale 85mm deri në 135mm. Këto lente mund të krijojnë një efekt të mjegullt tërheqës duke e mbajtur subjektin tuaj të mprehtë dhe në fokus.
 2. Opto për një sfond të thjeshtë - një sfond i bardhë i pastër është shpesh i preferuar për goditjet profesionale të kokës, pasi ndihmon për të tërhequr vëmendjen ndaj personit në vend që të shpërqendrojë elementët në kornizë. Megjithatë, eksperimentimi me sfonde të ndryshme që plotësojnë personalitetin ose industrinë tuaj mund të jetë i efektshëm gjithashtu.
 3. Teknikat e ndriçimit - ndriçimi i duhur është jetësor kur krijon goditje të mëdha koke për një person të vetëm. Përdorni dritën natyrore sa herë që është e mundur duke u pozicionuar pranë dritareve ose duke qëlluar jashtë gjatë orëve të arta (herët në mëngjes ose pasdite vonë). Përndryshe, nëse punoni brenda, investoni në pajisje ndriçimi të përballueshme, por të efektshme, si kuti të buta dhe reflektorë.
 4. Pozimi dhe shprehja çështje - inkurajojnë shprehjet natyrore duke u angazhuar me subjektin tuaj nëpërmjet bisedës gjatë xhirimit. Mos harroni se buzëqeshjet e vërteta përkthehen më mirë në kamera sesa ato fallco. Eksperimentoni me kënde të ndryshme derisa të gjeni një që nxjerr në pah veçoritë tuaja më të mira duke ruajtur një sjellje të afrueshme. Duke marrë në konsideratë këta faktorë dhe duke rafinuar vazhdimisht aftësitë tuaja nëpërmjet praktikës dhe inovacionit, shumë shpejt do të bëheni të aftë në kapjen e goditjeve mahnitëse të kokës që lënë përshtypje të qëndrueshme në mendjen e shikuesve.

Duke marrë kohën dhe përgatitjen tuaj për foto me kokë të cilësisë së lartë

Për t’u siguruar që ta gozhdoni atë foto të nivelit të lartë, marrja e kohës dhe përgatitja më parë janë elemente vendimtare që dëshironi të përfitoni. Me vite përvojë profesionale nën brez, ne e dimë se goditjet më të mira të kokës vijnë nga planifikimi i kujdesshëm dhe një mjedis i relaksuar ku fotografi dhe subjekti ndihen të qetë. Fotografia me kokë dhe portreti përfshijnë kapjen e thelbit të dikujt në një imazh të vetëm, kështu që është thelbësore ta mbajmë të thjeshtë dhe të përqendrohemi në atë që ka vërtet rëndësi. Mos harroni se durimi është miku juaj më i mirë për fotografinë me kokë të cilësisë së lartë. Merrni kohë për të vendosur goditjen, duke përfshirë rregullimin e ndriçimit, sigurimin e sfondit plotëson subjektin, dhe duke bërë çdo garderobë të nevojshme ose makeup touch ups. Pasi gjithçka të jetë në vend, merrni të shtëna të shumta me variacione të lehta në kënde ose shprehje për t’i dhënë vetes shumë opsione më vonë. Mos harroni se krijimi i një goditjeje të re në kokë nuk është vetëm për t’u shkëputur, por për t’u lidhur me subjektin tuaj dhe për të kapur personalitetin e tyre në mënyrë autentike. goditje koke profesionale

Diferencimi i portofolit tuaj të goditjes së kokës dhe eksperimentimi me stile të ndryshme të gjuajtjes së kokës

Diversifikimi i portofolit tuaj të goditjes së kokës mund të jetë një ndryshues i lojës, dhe eksperimentimi me stile të ndryshme është thelbësor për t’u dalluar në industri. Klientët shpesh kanë preferenca dhe kërkesa të ndryshme për goditjet e kokës, kështu që u ofrojnë atyre opsione të ndryshme për t’iu përshtatur më së miri nevojave të tyre. Për ta bërë këtë, ndjehuni të lirë të bëni fotografi në vende apo ambiente të shumta, të luani me teknikat e ndriçimit dhe të provoni poza apo shprehje të ndryshme me subjektet tuaja. Disa këshilla për diversifikimin e portofolit tuaj të goditjes së kokës përfshijnë:

 • Eksperimentoni me ndriçimin - hijet e ashpra mund të krijojnë një efekt dramatik, ndërsa ndriçimi i butë ofron një pamje më lajkatuese. Shtimi i dritës së mbushjes mund të ndihmojë në arritjen e një ekspozimi të barabartë dhe të shmangë zonat e nënekspozuara në fytyrë.
 • Pose variations - një goditje tradicionale e kokës është marrë duke qëndruar drejt, përballë kamerës. Megjithatë, kërkojini subjektit tuaj të provojë kënde të ndryshme ose pozicione të ulura për pamje alternative.
 • Konsideroni kontekstin - nëse goditja me kokë përdoret për materiale korporative ose përdorim profesional, sigurohuni që ato të mos duken shumë rastësore ose joformale. Duke zbatuar këto sugjerime dhe duke kërkuar vazhdimisht risi në punën tuaj fotografike, ju do të dorëzoni të shtëna më të mira koke duke u kujdesur për preferencat e ndryshme të klientit, ndërsa do të vendoseni si një fotograf i larmishëm dhe i kërkuar.

Summary

Kemi eksploruar se si të kapim atë goditje të përsosur koke, teknikat e mbuluara dhe kemi kuptuar faktorët e përfshirë. Duke kombinuar njohuritë tona mbi lentet, parametrat e kamerave dhe duke pozuar këshilla me punën së bashku me fotografët profesionistë, ne jemi të pajisur mirë për të krijuar goditje mahnitëse me kokë. Si fotografë me përvojë vetë, ne ju inkurajojmë të eksperimentoni me stile të ndryshme dhe të merrni kohën tuaj në përgatitje. Mos harro, një goditje e madhe koke dallohet. Le të sigurohemi që edhe e jotja të bëjë!

FAQs për fotografët profesionistë të xhiruar në kokë

Çfarë është një fotograf profesionist i qëlluar me kokë?

Një fotograf profesionist i qëlluar me kokë është një fotograf i aftë i cili është i specializuar në marrjen e goditjeve me kokë të cilësisë së lartë, zakonisht për individët apo bizneset që kërkojnë të rrisin imazhin e tyre profesional.

Pse më duhet një goditje profesionale me kokë?

Një goditje me kokë profesionale mund t’ju ndihmojë të bëni një përshtypje të parë të madhe në ambiente të ndryshme, që nga intervistat e punës e deri te profilet e mediave sociale. Ajo mund të komunikojë profesionalizmin, qasjen dhe kompetencën, midis cilësive të tjera.

Çfarë duhet të vesh për goditjen e kokës?

Duhet të vishni diçka që ju bën të ndiheni të sigurt dhe profesionistë, duke shmangur modelet e ngarkuara ose aksesorët tepër flashy që mund të shpërqendrojnë nga fytyra juaj. Shqyrtoni opsionet më formale ose rastësore të veshjeve në varësi të llojit të goditjes me kokë që synoni.

Çfarë duhet të sjell në seancën time të gjuajtjes me kokë?

Do t’ju duhet të sillni disa ndryshime të opsioneve të veshjeve dhe çdo grim apo furnizim flokësh që zakonisht përdorni. Ju gjithashtu mund të dëshironi të sillni ndonjë bizhuteri ose aksesorë të tjerë për t’u inkorporuar në goditjen tuaj të kokës.

Si mund të shmang një mjekër të dyfishtë në goditjen e kokës?

Për të shmangur një mjekër të dyfishtë në kokë, përpiquni të zgjatni qafën dhe të anoni mjekrën pak poshtë. Ju gjithashtu mund t’i kërkoni fotografit tuaj të xhirojë nga një kënd më i lartë, gjë që mund të ndihmojë në minimizimin e pamjes së një mjekre të dyfishtë.

Sa kohë duhet për të marrë një goditje me kokë profesionale?

Sasia e kohës që duhet për të marrë një goditje profesionale me kokë mund të ndryshojë në varësi të nevojave specifike të sesionit tuaj dhe fotografit me të cilin zgjidhni të punoni. Megjithatë, shumica e seancave të gjuajtjes me kokë marrin rreth dy orë nga fillimi deri në fund.

A duhet të shikoj direkt kamerën?

Në varësi të goditjes së kokës për të cilën do të shkoni, mund të dëshironi të shikoni direkt kamerën ose ta zhvendosni shikimin pak larg për një pamje më natyrale dhe më të relaksuar. Fotografi juaj mund t’ju ndihmojë t’ju këshillojë për qasjen më të mirë për llojin specifik të goditjes së kokës që ju nevojitet.

Çfarë e bën një goditje koke me cilësi të lartë?

Një goditje koke me cilësi të lartë duhet të jetë e ndezur mirë, e kurdisur saktë dhe e përqendruar në fytyrën tuaj. Ajo duhet të redaktohet për të përmirësuar veçoritë tuaja natyrore pa shikuar shumë të përpunuara. Ajo gjithashtu duhet të jetë e lirë nga shpërqendrimi i elementeve në sfond ose në plan të parë të gjuajtjes.

Si duhet ta pozicionoj trupin tim për goditjen e kokës?

Në shumicën e goditjeve me kokë, ju do të dëshironi të poziciononi trupin tuaj pak larg kamerës, me këmbët pak larg dhe një këmbë më përpara se tjetra. Kjo ndihmon për të krijuar një pozë më dinamike dhe më angazhuese për goditjen tuaj.

Sa shpesh duhet të përditësoj goditjen e kokës?

Frekuenca që duhet të përditësoni goditjen e kokës varet nga faktorë të ndryshëm, duke përfshirë profesionin tuaj dhe çdo ndryshim personal apo profesional që keni pësuar që nga goditja e fundit e kokës. Përditësimi i goditjes së kokës çdo 1 ose 2 vjet është një ide e mirë.